Bezglutenowy ekologiczny makaron tagliatelle kukurydziano ryżowy 250g Pasta Natura
Opis
Bezglutenowy ekologiczny makaron tagliatelle kukurydziano ryżowy 250g Pasta Natura– sklep z certyfikowaną bezglutenową żywnością Sin Gluten
Makaron tagliatelle bezglutenowy kukurydziano-ryżowy ze sklepu Sin Gluten to doskonały wybór dla osób dbających o swoje zdrowie
Makaron kukurydziano-ryżowy produkowany jest głównie z mąki kukurydzianej z dodatkiem mąki ryżowej.
To świetna alternatywa dla osób z nietolerancją glutenu, alergią na gluten lub celiakią.
Produkt jest bezglutenowy.
Charakteryzuje się jasnym, żółtym kolorem, ma delikatny, słodkawy smak. Jest gładki i lekko klejący, co sprawia, że absorbuje sosy. Nadaje się do wielu dań makaronowych, w tym włoskich. Jako dodatek do posiłków urozmaica i wzbogaca codzienną dietę. Produkt jest odpowiedni dla osób na diecie wegetariańskiej i wegańskiej.
Dieta bezglutenowa oferuje ogromny wybór makaronów, które smakują jak normalne, nie rozgotują się na breję i zachowają kształt.
Makarony bezglutenowe występują w wielu wariantach smakowych, jednocześnie są dostosowane do diety eliminacyjnej związanej z celiakią, nietolerancją glutenu lub alergią na gluten. Proponujemy makarony kukurydziane, jaglane, ryżowe, gryczane, ryżowo kukurydziane, ryżowe pełnoziarniste, z czerwonej soczewicy, z zielonego groszku, z ciecierzycy, z dodatkiem mąki teff, komosy ryżowej quinoa, z amarantusem, z dodatkiem buraka, batatów, dyni, szpinaku. Po latach degustacji wybraliśmy swoje ulubione makarony bezglutenowe.
Bezglutenowy makaron tagliatelle kukurydziano-ryżowy to:
- urozmaicona dieta
- smaczny dodatek do ulubionych dań
- zdrowa żywność wzbogacająca dietę bezglutenową
- smak włoskiej kuchni
Bezglutenowy makaron tagliatelle kukurydziano-ryżowy jest idealny dla:
- wegan i wegetarian
- osób na diecie bezglutenowej
- sportowców
- osób dbających o zbilansowaną dietę
Skład bezglutenowego makaronu tagliatelle kukurydziano-ryżowego: 95% ekologiczna mąka kukurydziana, 5% ekologiczna mąka ryżowa
Wartości odżywcze w 100g bezglutenowego makaronu tagliatelle-kukurydziano ryżowego: wartość energetyczna: 1489kJ/351kcal, tłuszcz: 2,6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8g), węglowodany: 73g (w tym cukry: 0,7g), błonnik: 3,4g, białko: 8,5g, sól: 0,008g.
Jeśli masz pytania dotyczące naszych produktów lub procesu składania zamówienia w sklepie Sin Gluten zadzwoń do nas 504 990 775 lub napisz maila sklep@singluten.pl.