Bezglutenowa wegańska mąka kukurydziana bio 500g Probio
Opis
Bezglutenowa wegańska mąka kukurydziana bio 500g Probio–sklep z certyfikowaną bezglutenową żywnością Sin Gluten
Mąka kukurydziana bezglutenowa wegańska bio ze sklepu Sin Gluten to zdrowy i doskonały produkt dla osób dbających o swoje zdrowie
Bezglutenowa wegańska mąka kukurydziana bio to produkt dla osób z nietolerancją glutenu, alergią na gluten oraz celiakią.
To mąka ze zmielonych ziaren kukurydzy. Ma charakterystyczny, lekko słodki smak. Idealnie się nadaje do wypieku chleba i ciastek oraz jako zagęstnik do sosów. Jest podstawowym składnikiem potraw meksykańskich oraz południowoamerykańskiej. Jest to produkt ekologiczny.
Bezglutenowa wegańska mąka kukurydziana bio to:
- produkt bezglutenowy
- charakterystyczny, lekko słodki smak
- idealny składnik do pieczenia i zagęszczania
- produkt ekologiczny
Bezglutenowa wegańska mąka kukurydziana bio jest idealna dla:
- osób na diecie bezglutenowej
- wegan i wegetarian
- fanów kuchni meksykańskiej i południowoamerykańskiej
- osób ceniących zdrową i ekologiczną żywność
Skład bezglutenowej wegańskiej mąki kukurydzianej bio: mąka kukurydziana*,*z kontrolowanych upraw organicznych. Może zawierać śladowe ilości sezamu.
Wartość odżywcza w 100g bezglutenowej wegańskiej mąki kukurydzianej bio: wartość energetyczna: 1401kJ/330kcal, tłuszcz 2,0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g, węglowodany 70g, cukry 1,3g, błonnik 6,3g, białko 8,6g, sól <0,01g.
Jeśli masz pytania dotyczące naszych produktów lub procesu składania zamówienia w sklepie Sin Gluten zadzwoń do nas 504 990 775 lub napisz maila sklep@singluten.pl