Bezglutenowe, wegańskie liofilizowane owoce malina Frupp Celiko 15g
Opis
Bezglutenowe liofilizowane owoce malina Frupp Celiko 15g – sklep z certyfikowaną bezglutenową żywnością Sin Gluten
Bezglutenowe liofilizowane owoce malina Frupp ze sklepu Sin Gluten to zdrowa i doskonała przekąska dla osób dbających o swoje zdrowie
Malina to nasz rodzimy, pachnący SUPER FOOD, owoc będący doskonałym źródłem witamin z grupy C i E. Posiada właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne. Stosowana na ból gardła, wspomaga leczenie infekcji i przeziębienia, wzmacnia odporność.
Liofilizowane owoce maliny marki Frupp to 100% owoców - bez konserwantów i barwników, bez soli i tłuszczów – zawierają jedynie naturalnie występujące cukry i składniki odżywcze. Suszone maliny nadają się idealnie jako dodatek do musli, jogurtów, płatków, do budyniu, przygotowania zdrowych deserów i innych ulubionych potraw. Wygodne, zamykane opakowanie sprawia, że jest to produkt, który doskonale sprawdzi się w podróży, na rowerowej wycieczce, treningu czy jako zdrowa przekąska do szkoły lub pracy.
Liofilizowane maliny stanowią idealną przekąskę dla wegan, wegetarian i osób na diecie bezglutenowej. Czysty skład i brak sztucznych dodatków sprawiają, że jest to produkt doskonały także dla osób dbających o dobrze zbilansowaną dietę oraz dla sportowców i osób dbających o linię.
Proces liofilizacji pomaga zachować produkty bez stosowania konserwantów i dodatków. Sprawia, że owoce są wyjątkowo aromatyczne i chrupkie, a ponadto zachowują znacznie większa ilość składników odżywczych niż w przypadku tradycyjnego suszenia.
Bezglutenowe liofilizowane maliny to:
- naturalne antyoksydanty
- wyśmienity dodatek do ulubionych potraw
- właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne
- duża zawartość witamin z grupy C i E
Bezglutenowe liofilizowane maliny są idealne dla:
- wegan i wegetarian
- osób na diecie bezglutenowej
- sportowców
- osób dbających o szczupłą sylwetkę
Skład liofilizowanej maliny: 100% malina, aby wyprodukować 100g produktu zużywa się 0,7kg świeżych owoców maliny.
Wartości odżywcze w 100g bezglutenowej liofilizowanej maliny: wartość energetyczna: 1329kJ/318kcal; tłuszcz 4,9g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, węglowodany 38g, cukry 31g, błonnik 46g, białko 8,4g, sól 0,02g.
Jeśli masz pytania dotyczące naszych produktów lub procesu składania zamówienia w sklepie Sin Gluten zadzwoń do nas 504 990 775 lub napisz maila sklep@singluten.pl.