Bezglutenowe, wegańskie liofilizowane owoce mango Frupp Celiko 15g
Opis
Bezglutenowe liofilizowane owoce mango Frupp Celiko 15g – sklep z certyfikowaną bezglutenową żywnością Sin Gluten
Bezglutenowe liofilizowane owoce mango Frupp ze sklepu Sin Gluten to zdrowa i doskonała przekąska dla osób dbających o swoje zdrowie
Mango to prawdziwy SUPER FOOD! Pyszny, słodki egzotyczny owoc będący doskonałym źródłem błonnika, witamin z grupy B i C oraz beta karotenu. Charakteryzuje się właściwościami przeciwzapalnymi i przeciwutleniającymi, dobrze wpływa na wygląd skóry – dlatego często nazywane jest „owocem młodości”.
Liofilizowane owoce mango marki Frupp to 100% owoców - bez konserwantów i barwników, bez soli i tłuszczów – zawierają jedynie naturalnie występujące cukry i składniki odżywcze. Suszone mango nadaje się idealnie do pieczenia ciast, przygotowania zdrowych deserów, sałatek i innych ulubionych potraw. Wygodne, zamykane opakowanie sprawia, że jest to produkt, który doskonale sprawdzi się w podróży, na rowerowej wycieczce, treningu czy jako zdrowa przekąska do szkoły lub pracy.
Liofilizowane mango stanowi idealną przekąskę dla wegan, wegetarian i osób na diecie bezglutenowej. Wysoko zawartość błonnika i brak sztucznych dodatków sprawiają, że jest to produkt doskonały także dla osób dbających o zdrową i dobrze zbilansowaną dietę oraz dla sportowców i osób dbających o linię.
Proces liofilizacji pomaga zachować produkty bez stosowania konserwantów i dodatków. Sprawia, że owoce są wyjątkowo aromatyczne i chrupkie a ponadto zachowują znacznie większa ilość składników odżywczych niż w przypadku tradycyjnego suszenia. To jedna z najzdrowszych metod konserwowania żywności!
Bezglutenowe liofilizowane mango to:
- doskonała przekąska
- wyśmienity dodatek do ulubionych dań
- zdrowa żywność wzbogacająca dietę w składniki odżywcze
- duża zawartość błonnika
Bezglutenowe liofilizowane mango jest idealne dla:
- wegan i wegetarian
- osób na diecie bezglutenowej
- sportowców
- osób dbających o szczupłą sylwetkę
Skład liofilizowanego mango: 100% mango, aby wyprodukować 100g produktu zużywa się 0,5kg świeżych owoców mango.
Wartości odżywcze w 100g bezglutenowego liofilizowanego mango: wartość energetyczna: 1659kJ/396kcal, tłuszcz 2,3g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g, węglowodany 83g, cukry 83g, błonnik 9,7g, białko 5,0g, sól 0,15g.
Jeśli masz pytania dotyczące naszych produktów lub procesu składania zamówienia w sklepie Sin Gluten zadzwoń do nas 504 990 775 lub napisz maila sklep@singluten.pl.