Bezglutenowy ekologiczny makaron kukurydziany fala 250g Bartolini
Opis
Bezglutenowy ekologiczny makaron kukurydziany fala 250g Bartolini– sklep z certyfikowaną bezglutenową żywnością Sin Gluten
Bezglutenowy makaron kukurydziany ekologiczny ze sklepu Sin Gluten to smaczny i doskonały wybór dla osób dbających o swoje zdrowie
Bezglutenowy makaron kukurydziany to odmiana makaronu wytwarzanego z mąki kukurydzianej. Doskonały w utrzymaniu zbilansowanej diety osób z nietolerancją glutenu, alergią na gluten lub celiakią.
Charakteryzuje się jasnym, żółtym kolorem, ma delikatny, słodkawy smak. Jest gładki i lekko klejący, co sprawia, że absorbuje sosy.
Idealnie nadaje się rosołu i innych dań makaronowych, a dzięki prawdziwemu smakowi makaronu przypadnie do gustu zarówno osobom z nietolerancją glutenu, jak i tym lubiącym zdrową, ekologiczną żywność.
Produkt jest odpowiedni dla osób na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej. Chętnie sięgną po niego także osoby dbające o zdrowie, którym zależy zbilansowanej i zróżnicowanej diecie.
Makaron posiada europejski certyfikat zielonego listka co oznacza, że został wyprodukowany bez naruszania środowiska naturalnego. Jest to produkt zdrowy i ekologiczny.
Dieta bezglutenowa oferuje ogromny wybór makaronów, które smakują jak normalne, nie rozgotują się na breję i zachowają kształt.
Makarony bezglutenowe występują w wielu wariantach smakowych, jednocześnie są dostosowane do diety eliminacyjnej związanej z celiakią, nietolerancją glutenu lub alergią na gluten. Proponujemy makarony kukurydziane, jaglane, ryżowe, gryczane, ryżowo kukurydziane, ryżowe pełnoziarniste, z czerwonej soczewicy, z zielonego groszku, z ciecierzycy, z dodatkiem mąki teff, komosy ryżowej quinoa, z amarantusem, z dodatkiem buraka, batatów, dyni, szpinaku.
Bezglutenowy kukurydziany makaron to:
- doskonały makaron do rosołu
- smaczny dodatek do ulubionych dań
- zdrowa żywność wzbogacająca dietę bezglutenową
- prawdziwy smak makaronu
Bezglutenowy makaron kukurydziany jest idealny dla:
- wegan i wegetarian
- osób na diecie bezglutenowej
- sportowców
- osób dbających o zbilansowaną dietę
Skład bezglutenowego makaronu kukurydzianego: 100% ekologiczna mąka kukurydziana
Wartości odżywcze w 100g bezglutenowego makaronu kukurydzianego: wartość energetyczna: 1457kJ/343kcal, tłuszcz: 1,2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g), węglowodany: 74,6g (w tym cukry: 0,6g), błonnik: 1,2g, białko: 8,0g, sól: 0,00g.
Jeśli masz pytania dotyczące naszych produktów lub procesu składania zamówienia w sklepie Sin Gluten zadzwoń do nas 504 990 775 lub napisz maila sklep@singluten.pl.