Bezglutenowy wegański agar bio 10g Amylon
Opis
Bezglutenowy wegański agar bio 10g Amylon-sklep z certyfikowaną bezglutenową żywnością Sin Gluten
Agar bezglutenowy wegański bio ze sklepu Sin Gluten to zdrowy i doskonały produkt dla osób dbających o swoje zdrowie
Bezglutenowy wegański agar bio to substancja żelowa będąca świetną alternatywą dla osób z nietolerancją glutenu, alergią na gluten oraz celiakią.
Agar stosowany jest do produkcji galaretek, dżemów, ciast owocowych, cukierków. Może służyć jako zagęszczacz, ma zdolność tworzenia stabilnej struktury żelowej, dzięki czemu jest znacznie mocniejszy od żelatyny i doskonale trzyma swój kształt. Jest wytwarzany z czerwonych wodorostów. Jest to produkt ekologiczny.
Bezglutenowy wegański agar bio to:
- produkt bezglutenowy
- idealny składnik galaretek i dżemów
- produkt ekologiczny
- zagęszczacz pochodzenia roślinnego
Bezglutenowy wegański agar bio jest idealny dla:
- osób na diecie bezglutenowej
- wegan i wegetarian
- produkcji galaretek i dżemów
- zagęszczania dań
Skład bezglutenowego wegańskiego agaru bio: agar 100%.
Wartości odżywcze w 100g bezglutenowego wegańskiego agaru bio: wartość energetyczna 700 kJ / 167 kcal, tłuszcz 0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g), Węglowodany 0,4 g (w tym cukry 0,4 g), białko 0 g, sól 1,25 g.
Jeśli masz pytania dotyczące naszych produktów lub procesu składania zamówienia w sklepie Sin Gluten zadzwoń do nas 504 990 775 lub napisz maila sklep@singluten.pl