Bezglutenowe ciasteczka cantucci z migdałami 240g Nutri Free
Opis
Bezglutenowe ciasteczka cantuccini z migdałami to świetny deser dla osób z nietolerancją glutenu, alergią na gluten oraz celiakią.
Ciasteczka cantuccini to tradycyjne toskańskie ciastka. Są chrupkie i twarde, więc zazwyczaj macza się je w kawie lub winie, by je zmiękczyć. Ten produkt wzbogacony jest orzechowym smakiem dzięki zawartym w nim migdałom. Ciasteczka nie zawierają mleka, dlatego nadają się dla osób nietolerujących laktozy.
Bezglutenowe ciasteczka cantuccini z migdałami to:
- produkt bezglutenowy
- słodki smak Toskanii
- migdałowy deser
- produkt bez laktozy
Bezglutenowe ciasteczka cantuccini z migdałami są idealne dla:
- osób na diecie bezglutenowej
- fanów włoskich słodyczy
- wegetarian
- osób nietolerujących laktozy
Skład bezglutenowych ciasteczek cantuccini z migdałami: mąka ryżowa, cukier, migdały 13,5%, woda, skrobia kukurydziana, jaja w proszku, wino likierowe 2,9%, białko łubinu, substancja zagęszczająca: guma guar; substancja spulchniająca: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu; aromaty, sól.
Może zawierać śladowe ilości soi.
Wartości odżywcze w 100g bezglutenowych ciasteczek cantuccini z migdałami: wartość energetyczna: 1813 kJ/431 kcal, tłuszcz: 14g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,6g), węglowodany: 64g (w tym cukry: 27g), białko: 11g, błonnik: 5,1g, sól: 0,33g.