Bezglutenowe ciasteczka Cantuccini z migdałami 200g
Opis
Bezglutenowe ciasteczka cantuccini z migdałami to świetny deser dla osób z nietolerancją glutenu, alergią na gluten oraz celiakią.
Ciasteczka cantuccini to tradycyjne toksańskie ciastka. Są chrupkie i twarde, więc zazwyczaj macza się je w kawie lub winie, by je zmiękczyć. Ten produkt wzbogacony jest orzechowym smakiem dzięki zawartym w nim migdałom. Ciasteczka nie zawierają mleka, dlatego nadają się dla osób nietolerujących laktozy.
Bezglutenowe ciasteczka cantuccini z migdałami to:
- produkt bezglutenowy
- słodki smak Toskanii
- migdałowy deser
- produkt bez laktozy
Bezglutenowe ciasteczka cantuccini z migdałami są idealne dla:
- osób na diecie bezglutenowej
- fanów włoskich słodyczy
- wegetarian
- osób nietolerujących laktozy
Skład bezglutenowych ciasteczek cantuccini z migdałami: *skrobia kukurydziana, *mąka ryżowa, *mieszanka jaj 13%, *MIGDAŁY 11%, *mąka kukurydziana, *olej słonecznikowy, *cukier trzcinowy, *syrop glukozowy, *miód, *białe wino, *inulina z agawy, emulgator: * lecytyna słonecznikowa, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.
*organiczne
Wartości odżywcze w 100g bezglutenowych ciasteczek cantuccini z migdałami: wartość energetyczna: 1625 kJ/387 kcal, tłuszcz: 16g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,6g), węglowodany: 54g (w tym cukry: 14g), białko: 5,7g, błonnik: 2,3g, sól: 0,6g.
Może zawierać śladowe ilości orzechów.