Bezglutenowa maranta trzcinowa bio 250g Pięć Przemian
Opis
Bezglutenowa Maranta trzcinowa bio 250g Pięć Przemian–sklep z certyfikowaną bezglutenową żywnością Sin Gluten
Maranta trzcinowa bezglutenowa bio ze sklepu Sin Gluten to zdrowy i doskonały produkt dla osób dbających o swoje zdrowie
Bezglutenowa maranta trzcinowa bio to produkt dla osób z nietolerancją glutenu, alergią na gluten oraz celiakią.
Maranta trzcinowa to roślina, z której robi się naturalną mączkę skrobiową. Ma neutralny smak. Można ją wykorzystywać do przygotowania zarówno potraw słodkich, jak i wytrawnych. Nadaje się do zagęszczania zup i sosów oraz przyrządzania budyniów oraz galaretek. Można ją stosować jako mąkę do wypieków oraz robienia panierki. Jest to produkt ekologiczny.
Bezglutenowa maranta trzcinowa bio to:
- produkt bezglutenowy
- świetny dodatek do potraw słodkich i wytrawnych
- produkt ekologiczny
- naturalny zagęszczacz oraz zamiennik mąki
Bezglutenowa maranta trzcinowa bio jest idealna dla:
- osób na diecie bezglutenowej
- wegan i wegetarian
- zagęszczania zup
- przygotowywania wypieków
Skład bezglutenowej maranty trzcinowej bio: maranta trzcinowa*,*z kontrolowanych upraw organicznych. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
Wartość odżywcza w 100g bezglutenowej maranty trzcinowej bio: wartość energetyczna: 1495kJ/357kcal; tłuszcz 0,1g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, węglowodany 85g, cukry 0g, błonnik 3,4g, białko 0,3g, sól 0g.
Jeśli masz pytania dotyczące naszych produktów lub procesu składania zamówienia w sklepie Sin Gluten zadzwoń do nas 504 990 775 lub napisz maila sklep@singluten.pl