Bezglutenowy ekologiczny makaron kukurydziany nitka 250g Bartolini
Opis
Bezglutenowy ekologiczny makaron kukurydziany 100% kukurydza 250g Bartolini– sklep z certyfikowaną bezglutenową żywnością Sin Gluten
Bezglutenowy makaron kukurydziany do rosołu ze sklepu Sin Gluten to zdrowy i doskonały wybór dla osób dbających o swoje zdrowie
Ekologiczny makaron kukurydziany produkowany jest z mąki kukurydzianej, która nie zawiera glutenu więc jest świetną alternatywą dla osób z nietolerancją glutenu, alergią na gluten lub celiakią.
Jasny, żółty kolor oraz słodkawy smak sprawiają, że makaron kukurydziany ma bardzo szerokie zastosowanie. Doskonale nadaje sie do zup, sosów ale też do dań na słodko! Jego smak do złudzenia przypomina smak zwykłego makaronu dlatego, szczególnie powinien przypaść do gustu zwolennikom tradycyjnego makaronu.
Spożywanie makaronu z maki kukurydzianej pomaga utrzymać zróżnicowaną i dobrze zbilansowana dietę. Produkt przeznaczony jest dla wegan i wegetarian. Chętnie sięgną po niego także osoby dbające o sylwetkę, którym zależy na zrównoważonej diecie. Makaron kukurydziany posiada europejski certyfikat zielonego listka, co oznacza, że został wyprodukowany bez naruszania środowiska naturalnego. Jest to produkt zdrowy i ekologiczny.
Kukurydza oraz wytwarzana z niej mąka wykazują działanie antyoksydacyjne, wzmacniają odporność i są bogatym źródłem błonnika. Makaron z kukurydzy to także doskonałe źródło fosforu, magnezu, potasu, witaminy C i witamin z grupy B, kwasu foliowego, tiaminy i B12, a także jest dobrym źródłem prowitaminy A, witaminy E, żelaza, manganu, selenu, sodu i cynku. Warto sięgać po makaron kukurydziany bo to prawdziwa skarbnica witamin i składników odżywczych.
Bezglutenowy kukurydziany makaron to:
- doskonały makaron do rosołu
- smaczny dodatek do ulubionych dań
- zdrowa żywność wzbogacająca dietę bezglutenową
- prawdziwy smak makaronu
Bezglutenowy makaron z kukurydzy jest idealny dla:
- wegan i wegetarian
- osób na diecie bezglutenowej
- sportowców
- osób dbających o zbilansowaną dietę
Skład bezglutenowego makaronu kukurydzianego: 100% ekologiczna mąka kukurydziana
Wartości odżywcze w 100g bezglutenowego makaronu z maki kukurydzianej: wartość energetyczna: 1457kJ/343kcal, tłuszcz: 1,2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g), węglowodany: 74,6g (w tym cukry: 0,6g), błonnik: 1,2g, białko: 8,0g, sól: 0,00g.
Jeśli masz pytania dotyczące naszych produktów lub procesu składania zamówienia w sklepie Sin Gluten zadzwoń do nas 504 990 775 lub napisz maila sklep@singluten.pl.